(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Kořenové bagety
Potřebné ingredience
Preferment: 150g vody, 150g pšeničné chlebové nebo celozrnné mouky, 1g droždí. Finální těsto: 210 - 220g vody, 50g žitné chlebové mouky, 250g hladké mouky, 50g pšeničné chlebové mouky, 2 lžičky soli, 2g droždí
Postup přípravy
Smícháme suroviny na preferment a necháme asi 10 - 12 hodin kynout při pokojové teplotě. Poté přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. Necháme kynout asi 2 hodiny, po půl hodině překládáme. Vyklopíme na pomoučený vál, roztáhneme (nebo lehce rozválíme na obdélní) - abychom vytlačili co nejméně vzduchu. Nakrájíme na 4 pruhy, které při přendávání na plech lehce stočíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220-230°C asi 25min. Na prvních 10 min. troubu zapaříme, pak vyvětráme a dopečeme. Z knihy Ruce v mouce.
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
yarkal
(upraveno)
19. 2. 2019, 8:54
Renča50
(upraveno)
22. 1. 2019, 11:26
3 gramy droždí? - to je kolik čerstvého?Na špičku nože? Poraďte - kdo máte vyzkoušené.
li.za.rd
(upraveno)
23. 1. 2019, 7:56
@Renča50
Cca jako cvrnkací kulička Jiné přirovnání mě momentálně nenapadá...
danima3
(upraveno)
21. 1. 2019, 10:52
a74
(upraveno)
20. 1. 2019, 22:16
Vypada to skvele, mam toto pecivo rada. Urcite zkusim. Vy jste uz pekla?
li.za.rd
(upraveno)
21. 1. 2019, 5:32
@a74
Dobrý den. Ano pekla, když je mám nafocené...
a74
(upraveno)
21. 1. 2019, 23:23
@li.za.rd
Ok, pochopila jsem to tak, ze je to foto z te knihy. Prosim, muzete mi popsat to zapareni trouby? Dekuji
li.za.rd
(upraveno)
22. 1. 2019, 20:44
@a74
Buď dát kastrůlek s vodou na dno nebo ještě lepší je dát na dno starý plech a se vsazováním plechu s bagetami tam nalít horkou vodu.
a74
(upraveno)
2. 2. 2019, 19:31
@li.za.rd
Dobre, dekuji!
Evula.U
(upraveno)
5. 1. 2019, 22:11
Velice hezke bagety, urcite upecu